Başlarken: DuvarYazısı.org

HomeManşetMakaleler

Başlarken: DuvarYazısı.org

Başlarken,

Nasıl bir Internet sayfası? Kim bunlar diye merak eden herkesi, seni ve sizi saygı ve sevgi ile selamlıyarak başlıyoruz.

Kaşları çatık ajiteli bir yazı beklemeyin, yazamayacağımızdan değil üslubumuz olmadığından.

Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir bir grup arkadaş, olup bitenleri, memleket meselelerini, yaşadığımız ülkenin sürdürdüğü politikaları, biraz da dünyayı konuşmaya, anlamaya çalıştık.

Sonra aklımıza bu konuştuklarımızı başkalarıyla paylaşıp onlarında katılmalarını sağlamaya koyulduk. Tam geniş toplantılar yapalım diye düşünürken araya Pandemi girdi…

Biz de tüm dünya gibi sanal ortamlarda görüşmeye, bildiklerimizi duyduklarımızı birbirimize anlatmaya başladık.

Dünyada ve yaşadığımız ülkede sürdürülen haksızlığa, eşitsizliğe karşı, ırkçı faşist saldırılar ve antifaşist mücadelede, ekolojik konularda söyleyecek sözümüzün olduğunu düşündük.

Nasıl bir gelecek istediğimiz konusunda uğruna mücadele verilecek bir ütopyamızın olduğunu ve bunu, ilgi duyanlarla paylaşalım istedik.

Yaşadığımız ülkede sürdürülen tartışmaları takip etmek, katılmak ve taraf belirlemek için bir platform oluşturmak istedik.

Avrupa’da gelişen ırkçı Faşist akımların, kurumsal ırkçılığın, göçmenlere yönelik saldırılar karşısında barikat oluşturmak isteyenlerin sesine ses vermek, yanında/birlikte olduğumuzu belirtecek bir alan yaratmak istedik.

Tarafımız belli. Ezilen, sömürülen, hor görülen, ayırımcılığa uğrayanların yanındayız.

Bunun için üretenlerin yönettiği bir gelecek şiarıyla yola çıkıyoruz.

Bunu yarına ertelemeden, kendi ilişkilerimizde bugünden yaşayarak çoğaltmak istiyoruz.

Bu sayfa kollektif bir çabanın ürünü olarak yayın hayatına başlıyor. Sayfaya emek verecek olan her birey bu kollektiften biri olabilir ve birlikte hem üretip hem yönetebilir.

Hakkımızda butonunda neleri amaçladığımız belirtilmekte. Bu sayfayı zenginleştirmek hepimizin elinde.

Avrupa’da gelişmekte olan ırkçı faşist dalga karşısında yerli, göçmen demeden bütün anti-faşist, demokrat çevrelerin ortak mücadelesinin önündeki engelleri aşmamız için konuşmamız,tartışmamız gerekir. Böyle bir platform olabilirsek önemli bir başarı elde etmiş olacağız.

Gelin birlikte bu sayfayı kısa zamanda hepimizin ortak zemini haline getirelim.

Ben yazamam diye düşünen olabilir, ancak bu sayfa hepimizin yazabileceği bir alan. Biz de amatör olarak başlıyoruz. Zaten amacımız da bu amatör ruhu hiç kaybetmemek.

Sayfamızda eksikler olacaktır, bazı yazılarda imla hatası,cümle düşüklüğü olacaktır. Bu kaçınılmaz, çünkü bu sayfaya yazanlar Avrupa’da yaşamını sürdürenler olacağından bu doğal. Fakat hatalarımızı en aza düşürmek için bazı arkadaşlar gelen yazıları gözden geçirecek, içeriğine dokunmadan düzeltme, yani editörlük yapacaklar.

Kervanı yola koyduk bakalım nasıl olacak. Niyetimiz iyi birşeyler yapmak. Ezilen, horlanan, sömürülen tüm halkların sesi olmak. Bu çok idaalı bir söylem biliyoruz. Başarmak için önce anlamak,doğru yorumlamak gerekir. Bu da yetmez, değiştirmek için bir çabaya girişmek gerek.

Gelin bu Duvara öyle şeyler yazalım ki bir daha silinemesin.

Başarabiliriz ama Senin /Sizin katkılarınız olursa.

Saygılar, Sevgiler ile

Duvar Yazısı