Berlin: Dayanışma yaşatır: Çiçek ailesinin yurt dışı edilmesi durduruldu – Garip Bali

HomeManşet

Berlin: Dayanışma yaşatır: Çiçek ailesinin yurt dışı edilmesi durduruldu – Garip Bali

(DEUTSCH unten!)

TÜRKÇE:

Daha önce de yazdığımız gibi, 17 Temmuzdan beri Berlin-Brandenburg BER havalimanında tutuklu bulunan 3 çocuklu kürt ailesi 13.8.2021 cuma günü yurt dışı edilecekti.

Bugün ise yurt dışı etme planının iptal edildiğini ve ailenin olağan iltica prosedürene tabii tutulmak üzere ilk kabul etme kampına (Erstaufnahmeeinrichtung) sevk edildiği haberini aldık. Bu ilk aşamanın başarıyla sonuçlanması demektir.

Son bir kaç gün içinde yaratılan kamuyo ve protesto mitinginin etkili olduğunu düşünüyoruz.

Havalimamında 30 günden fazla tutuklu bulundurulması istenen bir mülteci yasal olarak hakim karşısına çıkarılmalı. Federal polis de (Bundespolizei) Ç. ailesini en az 30 gün hapis tutmayı öngörüyordu.

Bugün Ç. ailesinin havalimanında tutuklu bulundurulmasını incelemeye alan hakim, üç saatlik duruşmadan sonra ailenin derhal serbest bırakılması ve Eisenhüttenstatt’daki ilk kabul kampanı sevk edilmesi kararını verdi.  Yani ailenin havaalanının tranzit alandan çıkarılıp Almanya’ya girişi resmen kabul edilmiş oluyor ve normal iltica prosedürüne tabi tutulmasına karar verilmiş oluyor.

Yurt dışı edilme tehlikesi tamamen ortadan kalkmamış olsa da, olağan prosedür çerçevesinde ailenin iltica davasının daha adil ele alınması şanşı yakalanmış oluyor.

Nihayette, bir çok bireyin, Avukatın, milletvekillerin, Mülteci konseyinin (Flüchtlingsrat) ve No Border Assembly adlı grubun dayanışma ve protesto çalışmaları etkisini gösterdi. Bu sevindirici bir sonuç.

Bu dayanışmacı çalışmalara şu ve bu şekilde katkıda bulunmuş bütün insanların emeğine sağlık!

Dayanışma kurtarır!

Ç. ailesi ve bütün diğer mültecilere adil dava süreci tanınmalı!

Can güvenliğinin olmadığı ülkelere yurt dışı etmek bir suçtur!

Türkiye güvenli bir ülke değildir!

Kürt olan Ç. ailesi HDP içinde çalışmış oldukları için, onların can güvenliği söz konusu değildir.

Türkiye gibi baskıcı-antidemokratik rejimlerle her türlü iş birliği durdurulmalıdır!

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Facebooknachricht des Flüchtlingsrates Berlin:

Heute abend kam die gute Nachricht aus Königswusterhausen:
Für Familie C gab es heute erstmals eine richterliche Haftprüfung. Gesetzlich so vorgeschrieben ist das erst, wenn jemand mehr als 30 Tage im Asylknast eingesperrt werden soll. Die Bundespolizei wollte das tun. Nach 3 Stunden Gerichtsverhandlung am Amtsgericht Königswusterhausen, 2 Stunden Warten auf das Urteil:
Die Amtsrichterin hat heute entschieden: Die Familie wird sofort freigelassen aus dem Asylknast SXF BER !!! Sie werden in eine reguläre Flüchtlingsunterkunft entlassen. Die engagierte Anwältin hat erfolgreich gekämpft, danke dafür!
Die Asylablehnung und die drohende Abschiebung ist damit leider überhaupt noch nicht aus der Welt. Aber es läuft noch ein Eilantrag gegen die Abschiebung und die Asylablehnung beim Budesverfassungsgericht.