Almanya’da 1 Mayıs gösterileri

HomeManşetAlmanya

Almanya’da 1 Mayıs gösterileri

Ulm’de 1 Mayıs

1 Mayıs işçi bayramı Ulm de yaklaşık 800 kişinin katılımıyla kutlandı, Sendikaların, Türkiyeli sosyalist ve Alevi derneklerin oluşturduğu kortej şehir içersinde yaklaşık 2 km yürüyüşünde 1 mayıs marşı , savaş kartışı sologanlar eşliğinde weinhof meydanında son buldu.  Alanda müzik gruplarının katılımı ve çeşitli yiyecek stantlarının açılmasıyla olduca renkli zaman geçirildi.

DuvarYazısı.Org  Ulm

 

Bremen’de 1 Mayıs

Bremen`de Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs yürüyüşü 1000`i aşkın coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti. Emperyalist savaşalara, silahlanmaya, ırkçılığa, ayrımcılığa, artan kira zamlarına, Taşeron çalışma sistemine, erkek egemen kültürüne, sömürü ve baskıya karşı farklı dillerde konuşmalar yapıldı. Anti Emperyalizm ve Enternasyonalist dayanışmanın ancak yaşanılan ülkelerdeki kapitalizme karşı mücadeleyle gerçekleşeceği konuşmacılar tarafından sık sık dile getirdi. Feminist kadın örgütleri, gençlik gurupları, Doğayı koruma aktivistleri( Fridays for Future), İranlı devriciler, mülteciler, sağlık emekçileri, silahlanma – savaş karşıtları, türkiyeli devrimciler, Amazon çalışanları, mahalle çalışması yürüten guruplar 1 Mayıs yürüyüşünde konuşmalar yaptılar.

Mitingde merkezi avrupada olan enerji tekeli E-ON şirketinin türkiyedeki temsilcisi EnerjiSA`ya karşı mücadele sürdüren Enerji-Sen emekçilerinin haklı mücadelesine Bremen`den desdek ve dayanışma mesajı gönderildi. Yine aynı şekilde ağır cezalar alan Taksim- Gezi direnişçilerne selam gönderildi. Aktivistler Türkiye ve Ortadoğu’da kürt halkına karşı sürdürülen kirli savaşı protesto edilip Kürt halkının haklı mücadelesini desdelediklerini dile getirdiler. Miting bitiminde açılan bilgilendirme stantlarıyla yürüyüşe katılanlar bilgilendirdiler. Kalabalık Polis gözetiminde gerçekleşen 1 Mayıs yürüyüşü sokak hareketinin ve kitle çalışmalarının ne denli faydalı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yaşasın 1 Mayıs- Biji 1 Gülan !

Yaşasın Uluslar Arası Dayanışma !

DuvarYazısı.Org Bremen