Ulm`den Zülfü Livaneli geçti

HomeManşetAlmanya

Ulm`den Zülfü Livaneli geçti

ODAK Kültür Atölyesi’nin düzenlediği „son ozan Livaneli günleri“ nin ilk gününde Sunay Akın, Zafer Köse ve Barış İnce nin konuşmacı olarak katıldıkları programda Livaneli`nin yaşamı ve sanatı konuşuldu.

Sunay Akın: Trabzon`da başlıyan Ataol Behramoğlu, Zülfü livaneli ve Metin Altıok arkadaşlığının yıllar sonra buluşma isteklerinin sürekli bir engele takılması ve sonunda 3 temmuz 1993 günü bir buluşma planlanı Metin Altıok´un Sivasta yapılacak Pir Sultan Şenliklerine katılacak olmasından dolayı buluşma bir hafta sonrasına ertelemiş. Metin Altıok‘un Madımak Otel‘inde yanarak hayatını kaybetmesi üç arkadaşın fiziki olarak buluşmasını imkansız hale gerirmiştir. Atahol Behramoğlu Sivas katliamdan etkilenerek ” Yaşamak görevdir bu yangın yerinde” isimli bir Şiir kaleme almıştır. Bu Şiir daha sonra Livaneli tarafından bestelenmiştir. 1993`deki Sivas katliyamını tarihimize kara bir leke ve bunun hesabının sorulamamasında hepimizin sorumlu olduğunu vurgulayarak sözlerini son verdi.

Zafer Köse: Benim için iki tane Livaneli vardır, biri insan olarak Zülfü ikinciside sanatcı yönüyle Livaneli. Livaneli’nin en büyük eseri nedir denildiğinde Sinama, Edebiyat ve Müzik alanlarındaki cevaplarının doğru olduğunu ama benim için kendisini anlayabilen bir kitlenin olması ise onun en büyük eseridir,

Barış İnce: Roman ve hikaye yazarı olmamda Livanel‘inin kitabımı okumsı ve yaptığı değerlendirme ile geniş kitleler tarafından farkedilmeme neden olmuştur. Livanel‘inin iyi bir edebiyatcı olması onun Sinema ve Müzik‘tede başarılı olmasına neden oldu,

Ulm Alevi Kültür Merkezi‘inde 2 Temuz Anması

Ulm AKM de yapılan Sivas anmasında katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri sırayla okundu.

Alevi dernekleri adına yapılan konuşmalardan sonra Murat & Çiğdem ikilisin dinletisi katılanlara hüzünlü anlar yaşatdı. Misafir olarak anmaya katılan Barış İnce ve Zafer Köse yeniden Sivas‘lar yaşanmaması için ortak mücadelenin öneminden bahsedildi. Telefonla etkinliğe katılan Zülfü Livaneli Sivas katliamını kınıyarak kendisinde kapanmaz yaralar açtiğını ifade etti. Konuşmasının sonunda Nazım Hikmet‘in Kerem gibi Şiir‘ine atfen“ Biz yanmayalım Siz yanmayın Onlar yansınlar“, diyerek söylerini tamamladı.

2 Temmz akşamı Odak Kültür Atölyesi Zülfü Livaneli şarkılarını büyük bir koro ve orkestra eşliğinde seslendirerek izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Ulm  DuvarYazis.Org