Bremen’de 1 Mayıs 2023 yürüyüşü

HomeManşetAlmanya

Bremen’de 1 Mayıs 2023 yürüyüşü

Bu yılda düzenlenen Bremen Enternasyonalist Devrimci 1 Mayıs yürüyüşü yüzlerce coşkulu insanın katılımıyla gerçekleşti. 5 yıldır düzenlenen yürüyüş farklı ülkelerden aktivistlerin konuşmalaryla enternasyonalist marşlar eşliğinde hayata geçti. Konuşmacılar Almanya’da kapitalizme,ırkcılığa, sosyal adaletsizliklere hükümetin göç politikaların karşı örgütlenmenin önemine dikkat çekti. Halaylar eşliğinde son bulan yürüyüş emek ve mücadeleyle nelerin kazanabilir olduğunu bir kez daha gösterdi. Yaşasın 1 Mayıs/ Yaşasın uluslararsası dayanışma.

Görsel video için:  https://www.facebook.com/100008904635652/videos/pcb.3060029174303874/780657530111290

Yürüyüşte türkce ve almanca okunan metinin türkcesinin bir bölümü

Bremende beş yıldır düzenlediğimiz Enternasyonalist, Devrimci 1 mayıs yürüşüne hoş geldiniz.

Bu gün milyonlarca emekçi dünyanın çeşitli ülkelerinde emperyalist, kapitalist sömürü düzenine, baskılara, ırkçılığa, savaşa, arımcılığa, cinsiyetçiliğe ve doğanın yok edilmesine karşı mücdelelerini sokaklara taşıyorlar.

Bu nedenle 1 Mayıs bizler açısında naostaljik bir gün değil aksine, günlük mücadelelerinde sokaklara taşındığı birlik, dayanışma ve mücadele günüdür.

En önemlisi de biz göçmenlerin yaşadığımız bu ülkedeki toplumsal sorunlara karşı kayıtsız kalmak yerine güzel bir gelecek için örgütlü mücadele etmemizden geçmektedir.

Yaşadığı ülkedeki toplumsal sorunlarla mücadele etmeyenlerin kalıcı bir enternasyonalist dayanışmayıda sürdürmeleri mümkün değildir.

Almanyada yaşadığımız sorunlar sadece geldiğimiz ülkelerleden kaynaklanmamaktadır. Bu nedenle Almanya’da yaşadığımız  toplumsal sorunlar bizleri doğrudan ilgilendirmektedir.

Yükselen enflasyon sebebiyle artan yoksulluk, ev kiralarının artması, göç yasalarının peş peşe çıkarılması, binlerce mültecinin Avrupa sınırlarında ölüme terk edildilmesi,  mülteci kamplarında insanlık dışı yaşam koşulları, atran ırkçilik,  iş yerlerinde süren grevler bizleri bire bir ilgilendirmektedir.

Rusya’nın Ukranya işgalinden sonra Almanya başta olmak üzere Avrupa yeniden silahlanmakta. Sosyal alanlardaki kısıtlamalar, artan enflasyon, kiraların yükselmesi, artan işsizliğe karşın bütçeden Alman ordusuna 100 Milyar ödenek ayrılmakta. Silalahlamaya karşı çıkmak, barışı savunmanın artık adeta bir suç sayılmsı bizleri yakından ilgilendirmekte.

14 Mayıs`ta Türkiye’de yapılacak seçimler için oy sandıkları açan Alman hükümeti, on yıllardır burada yaşıyan ve Alman vatandaşı olmayan 10 milyon göçmen için seçme seçilme hakkı tanımamaktadır.

Eğer Türkiye’deki Kürt ve Türk halklarıyla, dünya halklarıyla kalıcı bir dayanışma örgütlemek istiyorsak, yaşadığımız ülkedeki sorunlarımıza karşı örgütlenmemiz gerekmektedir. Bunun yoluda Anti Kapitalist bir mücadeleyi  mahallerde, iş yerlerinde, tüm yaşam alanlarında örgütlenmekten geçmekte.

Üretenlerin yöneteceği bir gelecek için

Yaşasın 1 Mayıs

Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma

Türkei Info Bremen/ Paradox Internatıonalısmus