Bremen`de Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs yürüyüşü

HomeManşetAlmanya

Bremen`de Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs yürüyüşü

1 Mayıs 2022 – Yer: Bremen Hauptbahnhof  – Saat: 13.00

Bremen`de 4 yıl önce farklı kesimlerden sokak hareketini ve taban çalışmasını hedef alan politik grup ve kişilerin oluşturduğu „Bremen Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs Bileşenleri“ bu yılda yine işçi sınıfının birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs`ta sokağa çağırıyor. 4 Yıl öncesine kadar Bremen`de sosyal uzlaşmacı sendika başkanları ve SPD nin düzenledeigi 1 Mayıs yürüyüşlerinde ne emek mücadelesi veren işçilere, taşeron sistemi altında sömürülen emekçilere, kadınlara nede göçmen ve mültecilerin seslerine kulak verildi. Bremen Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs Bileşenleri“ 1 Mayıs`ìn Sendika ve Parti bürokratlarının konuşmalar yaptığı bir eğlence gün olarak değil, bütün bir yıl kitle çalışması yapan parlemento dışı gurup ve çevrelerin, söz hakları olmayan göçmenlerin- mültecilerin ve kadınların seslerinin duyururmak için bu yılda 1 Mayıs`ta sokağa çığırıyor. Pandemi koşullarına rağmen geçen yılın 1 Mayıs`ında 1500 kişinin katıldığı coşkulu kalabalık Bremen`de emekçilerin, ezilenlerin birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs`in Enternasyonalist & Devrimci bir şekilde nasıl kutlanacağını bir kez daha gösterdi. Artık bir gelenek haline gelen Bremen Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs yürüyüşü 1 Mayist`ta baskı ve sömürüye karşı Bremen`lileri bu yılda yürüyüşe çağırıyor.

Bremen Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs Bileşenleri`nin“. Farklı dillerde yayınlanan yürüyüşe çağrı bildirisini`nin türkçe ve almanca metinlerini sayfamızda yayınlıyoruz.

Bremen DuvarYazısı.org

 

Bremen`de Enternasyonalist & Devrimci 1 Mayıs yürüyüşüne çağrı

Kapitalizm bizileri iklim krizine, savaşların ve artan yoksulluğun milyarlarca insanın yaşamsal olarak varoluşunu tehdit ettiği bir noktaya getirdi. Emperyalist güçler arasındaki Pazar savaşları tüm dünyada etkisi bir yandan doğal kaynaklarını yok ederek insanların yaşam alanlarını tahrip ederek özellikle Küresl güneyden, yaşadıkları ülkeleri terketmelerine zorluyor.

Bizler solcular olarak ne Putin’in Büyük Rusya İmparatorluğu fantazilerine ne de NATO’nun yayılmacı emellerinin tarafını tutmuyoruz. Bir yandan Fiyatlar yükselirken sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerde tasarruf politikaları yürütülürken, yeniden silahlanmaya 100 milyar euro harcanıyor ve her yıl Gayrisafi millî hasıla`nın%2’si savaş ekonomisine pompalanıyor.

Alman hükümeti bir taraftan barış ve insan haklarından bahsederken İran, Mısır Türkiye gibi baskı ve diktatörlük rejimlerinin mültecilere karşı savaşını ekonomik – askeri olarak destekliyerek iki yüzlü bir tutum sergilemekte.

1 Mayıs sosyal demokratların kutladığı gibi bir eylence günü değil, devrimci ve kapitalizmi bertraf etmek için sürdürülen mücadele günüdür. Bu nedenle bu gününün daha iyi bir gelecek hedefinin şenbolu olarakta görüyoruz. Amazon ve Gorillas işçilerinin, sağlık sektöründeki emekçilerin daha iyi çalışma koşullarının düzeltilmesi için. Düşük ücretlendirmelere, özelleştirmelere karşı çıkmak için. Kiralardaki fiyat artışlarına, Hartz İV sistemine, Mülteci kamplarına ve sinir dışı edilmelere, Polis şiddetine, kurumsal ırkçılığa karşı çıkmak için 1 Mayıs`ta sokağa çıkıyoruz. Bu gün yine feminizm mücadelelerinin sesli ve güçlü bir şekilde sokağa taştığı bir günüdür. 1 Mayıs tüm dünyada Feministler ve LGBTQİA+ler kadın cinayetlerine, evlerdeki kadınlara yönelik şiddete,sağ ideolojilere, Trans ve Queer düşmanlığına, evlerdeki kadınların ödenmeyen emeklerine karşı 1 Mayısta sokaklara çıkıyorlar

Bu sebeplerle gelin 1 Mayıs`ta birlikte sokaklara çıkıp farklı alanlardaki mücadeleleri birleştirerek baskıya, sömürüye ve ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltelim.Gelin birlikte buradaki mücadelelerimizle tüm dünyadaki ezilenlerin mücadelelerini birleştirelim!

Baskı ve Sömürüye Karşı Birlikte

Artık Yeter

Yaşasın Uluslararası Dayanışma, Yasasin 1 Mayis !

 

Internationalistischer und revolutionärer 1. Mai Bremen

Der Kapitalismus hat uns an einen Punkt gebracht, an dem Klimakrise, Kriege und wachsende Armut Milliarden von Menschen existentiell bedrohen. Der imperialistische Kampf der Großmächte um Einfluss, Ressourcen und Marktanteile führt zu einer weiteren Zerstörung von Lebensgrundlagen im Globalen Süden, was viele Menschen in die Flucht zwingt. Als Linke stellen wir uns weder auf die Seite von Putins Phantasien eines großrussischen Reiches noch auf die Expansionsbestrebungen der NATO. Während die Preise steigen und in Gesundheit, Bildung und Soziales Geld eingespart und gekürzt wird, werden 100 Mrd. für Aufrüstung ausgegeben und jährlich 2 % des BIP in die Kriegswirtschaft gepumpt. Das Gerede der Bundesregierung von Menschenrechten und Frieden ist heuchlerisch angesichts der militärischen und wirtschaftlichen Unterstützung von Regimen wie dem Iran, Ägypten, der Türkei oder dem Krieg gegen Geflüchtete und der darin forcierten Zusammenarbeit mit zahlreichen Diktaturen.

Der 1. Mai ist ein revolutionärer Kampftag und keine sozialdemokratische Feierlichkeit, unsere Kämpfe haben das Ziel den Kapitalismus zu beseitigen. Trotzdem lassen wir  es uns nicht nehmen im Hier und Jetzt für bessere Bedingungen zu kämpfen: Für bessere Arbeitsbedingungen wie die Arbeiter*innen von Amazon, Gorillas oder in der Pflege, gegen Fallpauschalen und Privatisierung, gegen Mieterhöhungen und Hartz IV, gegen Lager und Abschiebungen, Polizeigewalt und strukturellen Rassismus uvm. Auch feministische Kämpfe gehören an diesem Tag laut und stark auf die Straße. Weltweit kämpfen Feminist*innen und LGBTQIA+ gegen Femizide, häusliche Gewalt, rechte Ideologien, Trans- und Queerfeindlichkeit und unbezahlte Hausarbeit.

Lasst uns in diesem Sinne am 1. Mai gemeinsam die Straße nehmen und unsere verschiedenen Kämpfe zusammentragen: Gegen Ausbeutung, Unterdrückung und Ausgrenzung! Lasst uns unsere Kämpfe hier mit den Kämpfen der Unterdrückten in aller Welt verbinden!
Genug ist Genug!
Hoch die Internationale Solidarität!

DuvarYazisi.org