Dostlar beni hatırlasın… Fuat Şentürk

HomeManşetAlmanya

Dostlar beni hatırlasın… Fuat Şentürk

Almanya’da yaşayan dördüncü jenerasyon gençler köklerini arıyor.

28 Ekim Cumartesi günü Ulm Alevi Kültür Merkezin gençlik grubunun düzenlediği Aşık Veysel anma gecesi izleyenlere oldukça duygulu anlar yaşattı.

Katılımın oldukça yüksek olduğu gece Aşık Veysellin Sivas’taki müzesinden getirilen Ara Gürel, Fikret Otyam, Ozan Sağdıç, Ergun Çağatay, Mustafa Türkyılmaz gibi Fotoğraf sanatçılarının çekmiş olduğu resimlerle başladı.

Gelen konuklara Fotoğraflarla ilgili bilgi veren Aşık Veysellin torunu Nazender Süzer Gökçe Sergiye olan ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Aşık Veysellin kendi sesinden “dostlar beni hatırlasın” Şiiriyle başlayan gece, gençlerin Aşık Veysellin yaşamına ilişkin Türkçe ve Almanca bilgiler vererek devam etdi.

Ulm Belediye başkanı Gunter Czisch söz olarak bu gecede olmakta duydu mutluluğu ve düzenleme komitesine teşekkürlerini sundu.

Gecenin konuklarından Erdal Güney Aşık Veysellin hayatına ve şiirlerine ilişkin kendi duygularını izleyicilerle paylaşarak, Aşık Veysel türkülerini seslendirdi.

Ulm Cem Evinin Korosunun ‘da zaman zaman zaman programa dahil olarak Aşık Veysel türkülerini seslendirmesi ayrı bir lezzet katdi.

Etkinlik gençlerin hazırladığı Aşık Veysellin yaşamınından birçok ders niteliğindedir anıların, anlatılmasıyla birlikte Zafer Köse, Songül Bulur, Fuat Saka, Füsun Demirel, Barış Atay, Hüseyin Turan ve Tolga Çandar’dan gelen görüntülü mesajlar izlenirken Salon alkışlara boğuldu.

Son olarak, Petra Nachtmanovanin Aşık Veysel ve Anadolu’nun birçok yöresinin türkülerini seslendirmesiyle coşkulu anlar yaşattı.

 DuvarYazisi.Org –Ulm